Even voorstellen

 

Mijn naam is Diana Houweling ik ben moeder van twee kinderen Lorenzo geboren in 1994 en Manuela geboren in 1996 en getrouwd met Jos.
Al op jonge leeftijd, paste ik op mijn buurjongetjes en naarmate ik ouder werd heb ik meerde oppasadressen gehad. Als 17-jarig meisje liep ik stage in het zwembad en heb kinderen in verschillende leeftijden lesgeven.
Daarnaast heb ik knutselavonden georganiseerd en geleid voor de kerk (4/12 jaar)
Voor een groot bouwmarkt knutselzaterdagen georganiseerd en geleid. (2/14 jaar)
Tijdens de basisschoolperiode van onze kinderen ben ik actief geweest als overblijfmoeder en coördinator hiervan, lees – reken – spelletjes moeder, hielp mee met knutselmiddagen, schoolzwemmen, schoolreisjes, kinderboerderij, bibliotheek enz.
Toen onze jongste dochter in groep 7 zat, besefte ik dat ik nog meer wilde betekenen voor kinderen.

Ik kwam met een gastouder aan de praat en dacht:’’ ja dat is echt iets voor mij’’ en zo ben ik in de kinderopvang terecht gekomen.
Ik heb de nodige opleidingen gevolgd met goed resultaat, o.a. Zorg en Welzijn niveau 2 (da Vinci college) Kinder,-en Baby EHBO.
Daarnaast heb ik cursussen en training gevolgd op dit vakgebied.

Ons huis is helemaal kindvriendelijk ingericht. Hygiëne en veiligheid staan voorop. Er is voldoende speelgoed in huis voor elke leeftijd. Daarnaast bied ik veel knutselactiviteiten aan voor elke leeftijd
0 tot 12 jaar.
Bij mooi weer kunnen de kinderen tot en met groep 3 lekker in de tuin spelen. Voor in de straat spelen de kinderen onder toezicht. De oudere kinderen mogen in overleg met de ouders buitenspelen maar moeten zich dan elke 45 minuten melden en vertellen waar zij naar toe gaan.
Ook gaan we regelmatig wandelen door de wijk en weten alle speeltuintjes te vinden.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen de gelegenheid krijgen om dingen zelf te doen en te ontdekken. Zij mogen zich ontwikkelen naar hun eigen kunnen in hun eigen tempo. Ik stimuleer ze hierbij, maar dwing ze niet.